Esther Vergeer Foundation

Join the club!

In november 2016 is Rolstoeltennis Alkmaar een samenwerking aangegaan met de Esther Vergeer Foundation als één van de verenigingen die deelneemt aan het project Join he Club.

Join the Club beoogt meer kinderen met een lichamelijke beperking op de juiste plek bij een sportvereniging terecht te laten komen op een plezierige en veilige manier.  

De Esther Vergeer Foundation biedt zowel de kinderen, de ouders en onze vereniging daarbij ondersteuning bij het vervullen van een aantal randvoorwaarden.

Sinds 2004 is de Esther Vergeer Foundation actief om kinderen en jongeren met een beperking kennis te laten maken met sport en met de positieve effecten hiervan. Dit doen we door het inspireren, motiveren en activeren van de kinderen en jongeren om te gaan sporten. De nadruk van onze activiteiten ligt op de leuke kant van sport in de plaats van dat de nadruk ligt op de handicap.

“Door sport heb ik kunnen ontdekken wat ik nog allemaal kon, waar ik moeite mee had, wat mijn grenzen waren en waar ik hulp bij nodig had. Maar ook heeft het ervoor gezorgd dat ik fysiek sterker ben geworden, en dat ik weet wie ik ben, en wat ik kan”, aldus Esther Vergeer.

Over Esther Vergeer

Door maar liefst 470 wedstrijden op rij te winnen, bleef rolstoeltennisster Esther Vergeer de laatste tien jaar van haar carrière zonder nederlaag in het enkelspel. Het maakt Esther één van de meest succesvolle sporters uit de Nederlandse sportgeschiedenis.

Nadat ze als rolstoelbasketbalster eerst met het Nederlandse team de gouden medaille op het EK won, koos ze in 1998 definitief voor het tennis. Esther won in datzelfde jaar onder andere de US Open, Dutch Open en Swiss Open en kwam zelfs op de eerste plaats van de wereldranglijst.

Ook in het dubbelspel veroverde ze diverse prijzen, waarna Esther in 2000 deelnam aan de Paralympics in Sydney. Daar toonde ze zich superieur en veroverde ze het goud in het enkelspel én in de dubbel met haar partner Maaike Smit. In 2003 leed Esther haar allerlaatste nederlaag. Het bracht haar nog vijf gouden medailles op de Paralympics, waarvan het winnen van het goud in Londen (2012) haar laatste kunststukje bleek te zijn.

Op 12 februari 2013 zette Esther, die in 2002 en 2008 werd onderscheiden met de Laureus World Sports Awards for people with a disability, de Oscar van de sport, een punt achter haar imposante tennisloopbaan.

Sponsors