Leden

Rolstoeltennis Alkmaar heeft momenteel rond 30 leden, waarvan 12 junioren en 18 senioren, in de leeftijd van 10 tot 72 jaar.

De leden komen vanuit de hele provincie Noord-Holland, van Den Helder tot Amsterdam.
Onze club vervult daarmee een meer dan regionale functie.

Door het grote aantal leden zijn wij in staat om elke rolstoeltennisser(ster) te laten tennissen (en trainen) met iemand van vergelijkbaar niveau.

Bijna iedereen kan rolstoeltennis spelen.

Voor wie om wat voor reden dan ook, niet lopend kan tennissen, is rolstoeltennis een uitdaging. Rolstoeltennis is niet alleen een sport voor mensen met een (al dan niet aangeboren) lichamelijke beperking maar ook voor mensen die beperkt zijn in staan, lopen en/of hardlopen.

Ook als iemand niet dagelijks van een rolstoel gebruik maakt (bijvoorbeeld door een blessure, gewrichtsslijtage, rugklachten of loopproblemen) kan rolstoeltennis een prima sport zijn.

Zelfs mensen met een éénzijdige verlamming zijn heel goed in staat om op een prima niveau rolstoeltennis te spelen.

Rolstoeltennis Alkmaar heeft veel te bieden. Naast vanzelfsprekend spelplezier, ontwikkelt iemand door rolstoeltennis spelenderwijs kracht, coördinatie, conditie en rolstoelvaardigheid. Rolstoeltennis is bovenal leuk, het haalt je mogelijk uit een isolement en is dus goed voor de sociale contacten.

Wil je meedoen?
Wij beschikken over voldoende sportrolstoelen en rackets om je te laten beginnen met tennis. Meld je dus aan!!!! rolstoeltennisalkmaar@gmail.com

Sponsors